Conglomeratul Mediaset se extinde in Spania   Leave a comment


Conglomeratul media detinut de Silvio Berlusconi, Mediaset, a preluat active in valoare de 1,05 miliarde euro din grupul spaniol Prisa pentru a consolida prezenta grupului intalian in a doua cea mai mare piata de televiziune din Europa, scrie Financial Times.

Tranzactia, care ofera companiei Mediaset un control mai mare asupra segmentului de televiziune prin satelit din Spania si o participatie de 22% in una dintre cele mai mari companii de televiziune prin satelit din tara, este cea mai mare miscare a companiei italiene in afara tarii dupa cea din 2007 cand s-a alaturat unui consortiu pentru a cumparat televiziunea Endemol.

Berlusconi a urmarit de-a lungul timpului sa intemeieze Mediaset ca una dintre cele mai importante companii media din Europa, in special dupa ce s-a intensificat rivalitatea din piata italiana cu imperiul media Sky detinut de Rupert Murdoch.

Potrivit termenilor tranzactiei, Telecinco, divizia spaniola de televiziune prin satelit a grupului Mediaset, va prelua controlul companiei Cuatro, un alt canal prin satelit, ale carui actiuni valoreaza 550 milioane euro.

De asemenea, va plati 500 milioane euro pentru o participatie de 22% in Digital Plus. Ca rezultat al tranzactie Sogecable, televiziunea Prisa, va achizitiona o participatie de 18,3% in Telecinco.

Piata de publicitate din Spania a fost afectata de cea mai severa criza economica, insa analistii au declarat ca segmentul televiziunilor se pregateste de consolidare.

Prisa vinde operatiuni ale grupului media pentru a plati datoriile in valoare de 1,8 miliarde euro ca urmare a achizitionarii unei minoritati in cadrul Sogecable.

sursa: http://www.wall-street.ro

Reclame

Posted ianuarie 12, 2010 by Alex in Stiri satelit

Tagged with

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: